Türkiye'de SKK, yani sürtünme karıştırma kaynak adıyla bilinen alüminyum kaynak yöntemini geliÅŸtirdik. Sürtünme karıştırma kaynak yapabilecek teknoloji artık Tükiye'de ve tabii ki Füzyon Makina ile.

Kaynak konusunda bilgi birikimiz ile ileri düzeyde imalatları gerçekleÅŸtiriyoruz. Firma ilk kurulduÄŸu yıllarda bu bilgi birikimi ile özel kaynak- otomasyon sistemlerini baÅŸarı ile üretmiÅŸtir. Kendi bünyesinde de her türlü kaynak uygulamaları için makina, ekipman ,donanım ve robot sistemleri barındırmaktadır.

Tübitak TEYDEB projesi kapsamında Türkiyede ilk defa uygulanan bir kaynak yöntemi için makina imalatı yaptık. Bu projemiz ile TÜBÄ°TAK'tan övgü ve taktir topladık. Bu yöntem ile savunma sanayinde, havacılık sektöründe ve denizcilik sektöründe alüminyum kaynaklı imalatlarda çığır açmayı hedeflemekteyiz. Söz konusu çalışma için toplam ağırlığı 5,5 ton olan özel makina konstrüksiyon imalatı tamamlanmıştır. Deneme kaynak çalışmalarına baÅŸlamış bulunmaktayız. Düz ve döner parçalarda kaynaklar baÅŸarı ile uygulanmıştır. Füzyon Makina olarak Ar-Ge çalışmalarımız sürecektir. Bu yöntem ile bildiÄŸimiz klasik kaynaklarda birleÅŸtirilemeyen 7000 serisi alüminyumları yada farklı karakteristikteki alüminyum malzemeleri rahatlıkla kaynatabilmekteyiz. Mekanik deformasyonlar minimum seviyededir. Malzeme iç yapısal deÄŸiÅŸiklikler ve iç gerilmeler çok düÅŸük seviyededir.